Bagt hellefisk på karljohansvampe

Du skal bruge
4 personer

500 GR. hellefiskefilet
4 stilke timian
500 GR. karljohansvampe (eller lign., fx rørhatte)
salt og peber
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
2 tsk frisk citronsaft

Tilbehør:
kogte kartofler og godt brød

Sådan gør du

  1. Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad eller i en bradepande med bagepapir. Drys blade af 1 kvist timian på fisken, og krydr med salt og peber.
  2. Tag hatten af de to største svampe, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne taglagt ovenpå fisken. Dryp med en lille smule olivenolie.
  3. Bag fisken 10 min. ved 225 grader.
  4. Skær resten af svampene i 2 cm tykke skiver eller tern på 2x2 cm. Halvér hvidløgene. Varm 1 spsk olie op på en pande sammen med hvidløgene, uden at de bruner. Steg svampene i olien ved middelhøj varme i 3-4 min.
  5. Tilsæt hvidvin, og lad svampene simre i 5 min. Tilsæt citronsaft samt blade fra resten af timiankvistene, og smag til med salt og peber.
  6. Servér den bagte hellefisk med svamperagouten og kogte kartofler eller pasta.

    Vores delikatesser

    TILMELD SMS BESKED

    Få dagens fangst præsenteret på SMS når det passer dig.

    Tilmeld på linket her