01 juli, 2021
Grillede jomfruhummer med hvide asparges og hjemmerørt ramsløgsmayo
Du skal bruge
2 personer
Jomfruhummere:
4 store jomfruhummere
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 bundt kørvel
Salt og peber
Hvide asparges
6-8 store hvide asparges Saft og skal fra
2 økologiske citroner
3 spsk. olivenolie
4 kviste timian
100 g saltede cashewnødder
Ramsløgmayo
1 håndfuld ramsløg
3 dl rapsolie
3 pasteuriserede æggeblommer
1⁄2 dl æblecidereddike 2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. peber
1⁄2 dl skyr 1⁄2 citron
Sådan gør du
Jomfruhummere:
- Jomfruhummerne flækkes midt igennem – husk at fjerne den sorte tarm langs ryggen.Læg dem med kødet opad.
- Hak hvidløget ned i en skål og bland med olie og finthakket kørvel. Krydr med lidt salt og peber. Pensl kødet med marinaden.
- Grill jomfruhummerne 1-2 minutter. Læg evt. jomfruhummerne i et grillnet, så er de nemmere at styre på grillen eller over bålet.
Hvide asparges:
- Klargør de hvide asparges. Grill aspargesene forsigtigt på en varm grill i nogle minutter indtil de er gyldne og en anelse bløde. De må endelig ikke få for meget.
- Lav en dressing af citronsaft og skal, olivenolie, timian og salt. Hak de saltede cashewnødder groft.
- Anret de grillede asparges på et fad. Kom dressingen og de hakkede nødder over. Krydr med salt og peber
Ramsløgmayo:
- Blend ramsløg med olie med en stavblender til olien er grøn.
- Pisk æggeblommerne stive med salt og sukker. Tilsæt derefter eddike.
- Pisk indtil æggemassen er hvid. Tilsæt den grønne olie under piskning, lidt ad gangen.
- Smag til med peber, citronsaft og måske lidt mere salt.
- Til sidst vendes skyren i.