Moules frites med aioli

Du skal bruge:
4 personer

1,5 kg blåmuslinger
1 kg bage- eller store kartofler
2 spsk olivenolie
Sort peber
Flagesalt
50 g finthakket løg, ca. 1 stk.
150 g gulerødder, ca. 2 stk.
2-3 fed hvidløg, finthakket
120 g fennikel i mundrette stykker, ca.1 stk.
2 dl. hvidvin
1 dl vand
Lidt olie til stegning
1 håndfuld bredbladet persille
hakket Aioli
Salat

Sådan gør du

  1. Skrub og vask kartofler, og skær dem i grove, aflange pomfritter med skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend godt sammen med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen 25-30 minutter på 200 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
  2. Rens imens muslingerne, ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
  3. Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor varm gryde.
  4. Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i 1/2-1 minut. Kom hvidvin og vand på og læg et tætslukkede låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig - ryst gryden undervejs.
  5. Tilsæt persille, og servér muslingerne med fritter, aioli og salat. Kassér de muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

    Tip: Nem snyde-aioli kan laves af god mayonnaise, revet hvidløg, salt og peber og lidt olivenolie.