Moules frites med aioli

Du skal bruge:
4 personer

1,5 kg blåmuslinger
1 kg bage- eller store kartofler
2 spsk olivenolie
Sort peber
Flagesalt
50 g finthakket løg, ca. 1 stk.
150 g gulerødder, ca. 2 stk.
2-3 fed hvidløg, finthakket
120 g fennikel i mundrette stykker, ca.1 stk.
2 dl. hvidvin
1 dl vand
Lidt olie til stegning
1 håndfuld bredbladet persille
hakket Aioli
Salat

Sådan gør du

  1. Skrub og vask kartofler, og skær dem i grove, aflange pomfritter med skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend godt sammen med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen 25-30 minutter på 200 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
  2. Rens imens muslingerne, ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
  3. Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor varm gryde.
  4. Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i 1/2-1 minut. Kom hvidvin og vand på og læg et tætslukkede låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig - ryst gryden undervejs.
  5. Tilsæt persille, og servér muslingerne med fritter, aioli og salat. Kassér de muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

    Tip: Nem snyde-aioli kan laves af god mayonnaise, revet hvidløg, salt og peber og lidt olivenolie.

TILMELD SMS BESKED

Frisk fisk bestilles senest kl. 11.00 og leveres inden 17.30. Få dagens fangst præsenteret på SMS

Tilmeld på linket her