01 juli, 2021
Rødspætter i stanniol på grill med nye kartofler og rørt dild-yoghurt
Du skal bruge
4 rødspættefileter
250 g cherrytomater
200 g squash
2 rødløg
1 bdt. forårsløg
1 bdt. grønne asparges
Lidt olivenolie
2 dl. hvidvin
50 g smør
Salt og peber
Dild
Citron
Stanniol
KARTOFLER:
800 g nye kartofler
50 g smør
Salt og peber
DILD YOGHURT:
2 dl. græsk yoghurt
2 dl. creme fraiche
1 bdt. dild
2 skalotteløg
1 spsk. stærk sennep
1 citron
Salt og peber
Sådan gør du
FISKEN:
- Drys salt over de flåede rødspættefiletere.
- Halver cherrytomater. Skær rødløg og forårsløg i skiver og squash i små stykker. Asparges skæres i mundrette bidder.
- Sauter kort alle grøntsagerne i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
- Fordel grøntsager i fire både af stanniol (bøj kanten lidt op) og læg fiskestykkerne hen over. Læg en klat smør i hver pakke og hæld vinen ved.
- Tilbered dem grillen ved indirekte varme ca. 15 – 20 minutter.
- Ved servering vippes fisk og grøntsager ud af stanniolen og der pyntes med dild og citronskiver.
- Kog kartoflerne i ca. 10-12 minutter – der skal stadig være lidt bid i dem.
- Fordel kartoflerne i fire både af stanniol. Krydr med salt og peber og top med en klat smør inden du lukker bådene.
- Tilbered dem på grillen ved indirekte varme i ca. 15 – 20 minutter.
- Hak dild og skalotteløg fint.
- Rør det hele sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Lad det gerne trække i minimum 30 minutter – for at det opnår mere smag.