Rødspætter i stanniol på grill med nye kartofler og rørt dild-yoghurt

Du skal bruge
4 rødspættefileter
250 g cherrytomater
200 g squash
2 rødløg
1 bdt. forårsløg
1 bdt. grønne asparges
Lidt olivenolie
2 dl. hvidvin
50 g smør
Salt og peber
Dild
Citron
Stanniol

KARTOFLER:
800 g nye kartofler
50 g smør
Salt og peber

DILD YOGHURT:
2 dl. græsk yoghurt
2 dl. creme fraiche
1 bdt. dild
2 skalotteløg
1 spsk. stærk sennep
1 citron
Salt og peber

Sådan gør du

FISKEN:

  1. Drys salt over de flåede rødspættefiletere.
  2. Halver cherrytomater. Skær rødløg og forårsløg i skiver og squash i små stykker. Asparges skæres i mundrette bidder.
  3. Sauter kort alle grøntsagerne i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
  4. Fordel grøntsager i fire både af stanniol (bøj kanten lidt op) og læg fiskestykkerne hen over. Læg en klat smør i hver pakke og hæld vinen ved.
  5. Tilbered dem grillen ved indirekte varme ca. 15 – 20 minutter.
  6. Ved servering vippes fisk og grøntsager ud af stanniolen og der pyntes med dild og citronskiver.
KARTOFLER:
  1. Kog kartoflerne i ca. 10-12 minutter – der skal stadig være lidt bid i dem.
  2. Fordel kartoflerne i fire både af stanniol. Krydr med salt og peber og top med en klat smør inden du lukker bådene.
  3. Tilbered dem på grillen ved indirekte varme i ca. 15 – 20 minutter.
DILD YOGHURT:
  1. Hak dild og skalotteløg fint.
  2. Rør det hele sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Lad det gerne trække i minimum 30 minutter – for at det opnår mere smag.

Vores delikatesser

TILMELD SMS BESKED

Få dagens fangst præsenteret på SMS når det passer dig.

Tilmeld på linket her