Stegt rødspætte med persillesauce, nye kartofler og ærter

Du skal bruge
4 personer

4 stk. flåede rødspætter
50 gr. groft rugmel
1/2 tsk. fint salt
Friskkværnet peber
50 gr. smør

1 kg. nye kartofler
600 gr. nye ærter
1 citron
Frisk persille

1/2 L. mælk
3 spsk. majsstivelse
2 dl. finthakket kruspersille
1/2 tsk. sukker
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Bland rugmel, salt og peber i et fad og vend de friske rødspætter i melet.
  2. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg 2 af rødspætterne ved jævn varme - ca. 5 min. på hver side. 
  3. Skru op til kraftig varme i ca. 1 min. når fiskene vendes. 
  4. Tag rødspætterne af panden og hold dem varme i ovnen på 100 gr.
  5. Gentag med de næste 2 rødspætter. 

  6. Rør mælken sammen med majsstivelse i en gryde og bring det i kog under omrøring
  7. Tilsæt persille og sukker og lad saucen koge i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til. 

  8. Server de varme rødspætter med persillesauce, nykogte kartofler og dampede ærter og et drys persille.