Luksus skaldyrsfad

Anretningen af et skaldyrsfad kan virke uoverskueligt, men faktisk er det ganske simpelt. Vi har valgt en sammensætning af 4 sommer klassikere, men kun fantasien sætter grænser for hvilke herligheder der skal pryde netop dit skaldyrsfad. Du finder Kystfiskens luksus skaldyrsfad her

4 personer
30-40 minutter

Jomfruhummer
Vi foretrækker en let tilberedning af de store flotte jomfruhummere på panden. Kom smør på panden, og pres hvidløget heri. Lad smørret smelte, og kom jomfruhummerne op i smørret. Svits dem på begge sider, til de får den rigtige røde farve.

  • 600 GR. hele jomfruhummere
  • 4 spsk smør
  • 2 fed hvidløg 

Krabbeklør
Krabbekløerne sættes over i en gryde dækket med vand. Tilsæt havsalt, citron, hel peber og hele dildsilke. Bring vandet i kog, og skum kløerne af for hvidt skum. Skru ned for varmen, og lad kløerne koge i 5-7 minutter. Herefter slukkes helt for varmen, og kløerne trækkes færdige i den varme kogelage i ca. 20 minutter.

Når kløerne er let afkølede, knuses de let med en hammer, så man kan komme ind til kødet med en gaffel.

  • 600 GR. krabbekløer
  • 1 spsk havsalt
  • 1 citron
  • 10 hele sorte peberkorn
  • ½ bundt dild

Rose-rejer
Lad de forkogte rejer tø op inden du skyller dem og lader dem dryppe af i en sigte. Rejerne er herefter spiseklar. Serveres med din yndlings dip, f.eks. creme fraiche, purløg, knust hvidløg, salt og peber.

  • 600 GR. Rosé crevette rejer
  • 2 dl. Creme fraiche
  • 1 bundt purløg 

Blåmuslinger
Skyl og børst muslingerne i koldt vand. Er de slået itu eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres.

Hak urter og grøntsager fint, og kom dem i en middelvarm grøde med smør. Sauter i et par minutter inden du skruer op for varmen og tilsætter de rensede muslinger.Tilsæt også hvidvin, og lad dem dampe under låg i 5 minutter til de har åbnet sig. Lad dem herefter trække et par minutter.

Vend den hakkede persille i og krydr med salt og peber inden servering.

  • 1000 GR. Blåmuslinger
  • 1/2 knoldselleri
  • 1/2 porre
  • 2 gulerødder
  • 2-3 skalotteløg
  • 2 spsk smør
  • 1-2 del hvidvin
  • 2 spsk persille

Anretning

Placer knust is i fadets bund. Anret muslingerne i en skål, og fordel de resterende lækkerier rundt i fadet efter smag og behag. Pynt med grønne krydderurter og grillede citroner. Du kan med fordel servere med forskellige dips og selvfølgelig friskbagt brød. 

Rigtig god fornøjelse!


Kystfisken skaldyrsfad

Vores delikatesser

TILMELD SMS BESKED

Frisk fisk bestilles mellem kl. 07.00 og 11.00 og leveres samme dag. Få dagens fangst præsenteret på SMS

Tilmeld på linket her