Sommersalat med grillede jomfruhummerhaler

Du skal bruge

500 g. pillede jomfruhummerhaler
3 spsk. olie
2 fed hvidløg
2 duske persille
Salt og peber

SALAT:
1 lille spidskål
1 forårsløg
1 håndfuld slikærter
5 cherrytomater (gerne flerfarvede)
2 stilke dild
3 spsk. syltede rødløg
2 tsk. sort sesam

VINAIGRETTE:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
1 spsk. honning
2 tsk. dijonsennep
Flagesalt og peber

Sådan gør du

Jomfruhummerhaler:

  1. Læg jomfruhummerne i et smurt fad, som tåler at komme på grillen.
  2. Fordel smør og hakket persille over, og krydr med salt og peber.
  3. Steg jomfruhummerne under grillens låg i 5-8 min.
  4. Tag dem af varmen, og lad dem hvile et par minutter, inden de anrettes i salaten
Salat:
  1. Skær spidskålen meget fint og læg en stor håndfuld i bunden af et fad.
  2. Snit forårsløg fint og halver tomaterne. Fordel forårsløg, slikærter, tomater og rødløg ovenpå spidskålen.
  3. Top med frisk dild og drys med sort sesam.

Vinaigrette:

  1. Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Alternativt kan det rystes sammen i et glas med låg.

  2.  

    Hæld en tilpas mængde vinaigrette udover salaten.

Vores delikatesser

TILMELD SMS BESKED

Frisk fisk bestilles mellem kl. 07.00 og 11.00 og leveres samme dag. Få dagens fangst præsenteret på SMS

Tilmeld på linket her