Sådan fryser du fisken
Sådan fryser du frisk fisk og skaldyr
Fersk fisk
Frysning: Hvis du ønsker at fryse fersk fisk ned, så skyl fisken først og pak den i frysegnet emballage.
Tip: Lav gerne flade pakker, da det gør det nemmere og hurtigere at tø fisken op i køleskabet natten over.
Optøning: Optø fisken op i køleskabet natten over.
Holdbarhed på frost: Ca. 3 måneder
Laks
Frysning: Laks er en fed fisk, og derfor har den en lidt kortere holdbarhed i fryseren end magre fisk. Frys laksen ved -18°C og sørg for, at den er pakket godt ind i fryseposer eller -emballage, der beskytter mod frostskader og ilt.
Tip: Lav flade pakker - altid fryseposer, som minimerer kontakt med luft– det gør optøning nemmere og hurtigere.
Holdbarhed: Op til 3 måneder i fryseren.Herefter kan fisken begynde at harskne, da fedtet
(umættet fedt) reagerer med ilt og forringer smagen.
Optøning: Optø altid laks i køleskabet – gerne natten over. Det bevarer både smag og
konsistens og mindsker risikoen for bakterievækst.
Skaldyr og rejer
Krabbeklør
Frysning: Ferske krabbekløer bør koges og fryses så hurtigt som muligt for at sikre den
bedste smag og tekstur.
Tip: Skaldyr har en gennemtrængende lugt, så det er vigtigt at bruge emballage, som både er luft- og aromatæt.
Optøning: Skaldyr som krabbe optøes i emballagen i køleskab. Hvis de er frosset i kogelage,
skal de tø langsomt op i en gryde over meget svag varme.
Holdbarhed: Op til 3-4 måneder i fryseren, når de er kogt før frysning.
Rejer i lage
Frysning: Rejer i lage kan fryses efter at lagen er drænet fra, inden de kommer i fryseren.
Tip: Frysning af rejer i lage anbefales ikke, da lagen kan påvirke teksturen negativt.
Optøning: Læg de frosne rejer i en skål eller i emballagen og sæt dem i køleskabet. Lad dem
tø op i løbet af natten eller i løbet af dagen. Når de er optøet, dryp dem af i et dørslag - det
gælder både almindelige rejer og rejer i lage.
Krabbeklør