Gratinerede østers med hollandaisesauce
Anmeldt 5.0 stjerner
Lækker opskrift på gratinerede østers!
ForfatterKystfisken
Ingredienser
-
12-16 østers
-
½ portion hollandaise
-
1 gulerod
-
¼ knoldselleri
-
½ porre
-
Lidt smør
-
Salt og peber
-
Lidt friske krydderurter
-
Rasp
-
250 - 300 g smør
-
½ dl hvidvin
-
4 pasteuriserrede æggeblommer
-
10 dråber hvidvinseddike
-
Salt og hvid peber
-
½ dl fiskefond
Hollandaise sauce
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 grader.
Tilbered hollandaisesaucen
Vask og skræl grøntsagerne. Skær dem i små tern. Damp dem i 1 minut i vand med lidt smør. Tag dem op, og lad dem dryppe godt af. Krydr med salt og peber.
Hak dine favorit krydderurter (f.eks dild)
Åbn østersene, og tag dem ud af skallerne. Sigt østerssaften over i en lille kasserolle, og damp østersene heri 1-2 minutter.
Anret grøntsagerne i rene østersskaller, og læg de dampede østers ovenpå. Man kan også anrette grøntsagerne i en skål, og læg de dampede østers ovenpå.
Smag hollandaisen til med krydderurter og østerssaft, og fyld skallerne eller skålerne med saucen.
Drys et tyndt lag med rasp over, og gratiner i ovnen, til raspen er gylden.
Hollandaisesauce
Smelt smøret, og brug kun det ´klarede´smør. Kog fiskefond og hvidvin lidt ind i en kasserolle.
Tilsæt æggeblommer og vineddike - opvarm det under svag varme og under stadig piskning, til det fåe en cremet konsistens.
Pisk det lune afklarede smør i saucen, og smag til med salt og hvid peber.
Tip fra Kystfisken
Anret med krydderurter på toppen af de gratinerede østers for en ekstra elegant stil, og server med citron!
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.