Grillet laksesteak med rodfrugter
Tilberedningstid: 15 min. Nyd et stykke velsmagende laks med sprøde rodfrugter og kartofler som tilbehør. En klassisk hverdagsret.
Du skal bruge:
4 personer
4 laksesteak (600 GR.)
1/4 selleri
2 gulerødder
1 stor pastinak eller persillerod
1 citron
1 løg
1 lille bundt bredbladet persille
2 spsk olivenolie
2 tsk sukker
2 dl vand
Tilbehør:
Kogte aspargeskartofler og godt brød
Sådan gør du
- Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i store tern på ca. 2x2 cm.
- Skær citronen i 3 tykke skiver.
- Varm olien op på en pande, og steg citronskiverne, til de er gyldne.
- Tilsæt rodfrugterne, og steg dem med. Vend ofte rodfrugterne, så de bliver stegt på alle sider uden at blive brune.
- Hak løg og bredbladet persille.
- Drys rodfrugterne med sukker, løg, persille og vand, og lad dem koge i 2 min. Smag til med salt og peber.
- Steg laksestykkerne på en varm grillpande i ca. 8 min. Krydr med salt og peber.
Servér den grillstegte laks med citronglacerede rodfrugter, kogte aspargeskartofler og godt brød.