Fiskeburger med mørksej

Tilberedningstid: 15 min. Er hverdags-klassiker lidt ud over det sædvanlige. Nemt, sundt og en en sikker vinder også hos børnene.

Du skal bruge:

4 personer
600 g mørksej i filet
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt
4 kviste timian
1 spsk vegetabilsk olie
200 g spidskål
1 dl bredbladet persille
25 g rød mizuna eller rucula salat
2 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
Salt
Sort peber
4 burgerboller

Tatarsauce:
2 forårsløg
100 g syltede drueagurker
2 spsk kapers
1/2 bundt dild
2 spsk mayonnaise
1 dl skyr

Sådan gør du

  1. Snit forårsløg fint og hak drueagurker, kapers og dild groft. Vend det hele sammen med mayonnaise og skyr, smag til med salt og peber.
  2. Snit kål og persille fint, pisk eddike, sukker og salt og peber sammen og mariner kål, persille og mizuna salat i ca. 3-4 minutter.
  3. Skær filetten ud i 4 stykker 2-3 cm tykkelse, drys dem med sukker, salt og hakket timian. Lad det marinere i 15 minutter.
  4. Steg fisken i olie, på en varm pande i ca. 1 minut på hver side.
  5. Lun/grill bollerne og smør dem med tartarsauce, lav en burger med stegt fisk og kålsalat.