TILBEREDNING LAKS
Laksen er alsidig og fungerer både som rettens hovedingridens eller som en delikat del af din hjemmelavet pastaret eller salat. Med et frisk laksestykke er der også mulighed for at eksperimentere med saltning/rimning også kaldet rimmet laks.
Steges på pande
- Drys laksen med salt på begge sider, et kvarter før du skal stege det
- Varm pande med olie til mellemhøj varme
- Dup fisken ren for salt, og læg fileten på med skindsiden nedad
- Lad den stege i 2 minutter
- Tilsæt smør på panden og giv laksen 3-4 minutter mere på skindsiden
- Vend laksen og giv den 30 sekunder på den anden side
Ovnbagt laks
Bages i ovn Ca. 10 min. ved 225°
Rimmet laks
Saltes og krydres herefter mindst 1 døgn tildækket i køleskabet
Opskrift
Ristet laks med ærter francaise, mini-gulerødder samt crudité af radiser