4 gode tips: Spis mere fisk

Tre ud af fire danskere ønsker mere fisk. Vi har samlet 4 gode tips til at hjælpe det på vej.

Hold dig til den friske fisk
De fleste supermarkeder får frisk frugt og grønt hver eneste dag, og vi har det som oftest med at gå efter netop de mest friske varer, når vi handler ind. Hvorfor nøjes med frisk frugt og grønt, når de andre råvarer har ligeså stor betydning for resultatet af madretten? Frisk fisk er med til at skabe en helt særlig madoplevelse, og på den måde vil fisk blive prioriteret på ugens madplan oftere og oftere. 

Vælg fileteret fisk og spar tid
Mange forbinder fisk til aftensmad med øget tidsforbrug i køkkenet, men sandheden er, at fisk i madlavningen ikke behøver at være en tidsrøver. Tilberedning af store hele fisk kræver tid og en smule forstand. Hvis tiden er knap, så vælg de fileterede fisk som f.eks. rødspættefileter, langeloins, kullerfilet osv. Tilsæt krydderier, en tur på panden og vupti - så er aftensmaden serveret! 

Involver børnene i madlavningen
Er det svært at få børnene med på fiskevognen, så sørg for at gør fisken spændende. I stedet for at forsøge at snige fisk og skaldyr ind på middagsbordet, så forsøg hellere at gøre fisken til en fælles aktivitet. Børn elsker projektet omkring madlavning, som f.eks. kunne bestå i at rense og skære hummerhaler, inden de kommer i ovnen. Når børn er involveret i processen omkring maden, så værdsætter de det mere. Det samme gælder iøvrigt også for voksne. 

Udvælg et par go-to opskrifter
Der er masser af inspiration at hente på nettet og i forskellige kogebøger. Alt nyt kræver fordybelse, og nogle gange er det nemmere at holde sig til et par enkelte klassikere. Har du én gang haft succes med velsmagende retter, så gentag endelig succesen og bliv endnu bedre til netop DINE klassikere. På den måde får du nemmer og nemmere ved at tænke frisk fisk ind i madplanen, og så kan repertoiret udvides af og til ved særlige lejligheder.