5 gode grunde til at spise fisk

5 gode grunde til at spise fisk

Der er rigtig mange gode argumenter for, hvorfor man bør spise fisk flere gange om ugen. Fisken bidrager til fantastiske madoplevelser, og er desuden også medvirkende til en lang række helbredsmæssige fordele herunder især hvad angår hjertets sundhed. 

Indholdet af EPA og DHA giver mindst 5 gode grunde til at spise mere fisk. De 5 gode grunde er et udsnit fra Hjerteforeningens artikel, hvor Inger Larsen, som er diætist i Hjerteforeningen, beskriver følgende:

  1. Det udvider karrene, så blodtrykket sænkes
  2. Det modvirker blodets evne til sammenklumpning og forebygger dermed blodpropper
  3. Det mindsker risikoen for åreforkalkning og dermed blodpropper
  4. Det er med til at stabilisere hjerterytmen
  5. Fisk indeholder protein, som er godt for musklerne.
Fisk og skaldyr er gode for din sundhed. Ifølge De officielle Kostråd fra Sundhedsstyrelsen anbefales, at vi spiser mindst 350 gram. fisk om ugen. Det svarer til at spise fisk ca. 2 gange om ugen.

Læs næste

4 gode tips: Spis mere fisk
Sundhedsmæssig gevinst: Mere fisk mindre kød

Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.