Der er rigtig mange gode argumenter for, hvorfor man bør spise fisk flere gange om ugen. Fisken bidrager til fantastiske madoplevelser, og er desuden også medvirkende til en lang række helbredsmæssige fordele herunder især hvad angår hjertets sundhed.
Indholdet af EPA og DHA giver mindst 5 gode grunde til at spise mere fisk. De 5 gode grunde er et udsnit fra Hjerteforeningens artikel, hvor Inger Larsen, som er diætist i Hjerteforeningen, beskriver følgende:
- Det udvider karrene, så blodtrykket sænkes
- Det modvirker blodets evne til sammenklumpning og forebygger dermed blodpropper
- Det mindsker risikoen for åreforkalkning og dermed blodpropper
- Det er med til at stabilisere hjerterytmen
- Fisk indeholder protein, som er godt for musklerne.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.