Kokkens råd: Tilberedning af fisk

Perfekt tilberedning af fisk kræver, at man følger få vigtige grundprincipper. Hvad end du steger eller bager i ovnen, er der gode råd at hente lige her. 

1. Brug olie eller olie/smør: 
For stegning ved høj varme, er det vigtigt, at du bruger olie. I modsætning til smør, kan olie nemlig tåle den høje temperatur fra panden. For at tilføre den skønne smag af smør, kan du med fordel tilsætte smør i kombination med olie. Således kan smøren nemlig tåle den høje varme.

2. Sørg for at panden er varm
For at opnå en flot stegeskorpe, skal panden være varm, inden fisken lægges på panden. Dryp evt. et par vanddråber på panden som en test. Hvis de straks fordamper, så er panden varm nok.

3. Lad fisken være i fred
Du vil altid undgå, at din fisk ender som plukfisk. Det er derfor vigtigt, at du ikke rører for meget ved kødet. De første 5-10 sekunder efter du har lagt fisken på panden, skal du ryste panden, så kødet ikke brænder fast. Lad derefter kødet ligge, så det kan danne en lækker stegeskorpe. For at tjekke om kødet har fået nok, kan du forsigtigt løfter med en paletkniv. Derudover skal du ikke pille ved fisken.  

Giv kun fisken et øjeblik i ovnen
Ønsker du at tilberede din fisk i ovnen, så vær opmærksom på, at fisken ikke bliver overtilberedt. For det meste kan du nøjes med at bage fisken i 7-10 minutter ved 180-200 grader.