Fish ’n chips med kuller og rodfrugter

Du skal bruge
4 personer

500 g kullerfilet
1 kg blandede rodfrugter

2 spsk olivenolie
225 g mel + ekstra mel til at vende fisk i
2 tsk bagepulver
2 spsk timian, finthakket
1 kold øl
1 l vegetabilsk olie til dybstegning
Salt og peber
Citron

Sådan gør du
  1. Rens og skær rodfrugterne på langs i grove stykker, vend dem med olie, salt og peber. Bag i ovnen ved 220 grader i 30-40 minutter.
  2. Bland mel med timian og bagepulver, og pisk øllet deri til en glat tyk dej.
  3. Skær fisken i mindre stykker og vend dem i lidt ekstra mel og derefter i dejen.
  4. Ryst noget af dejen af, inden fisken kommer ned i den varme olie. Steg fiskene i ca. 2-3 minutter, indtil de er gyldne og sprøde og flyder oven på den varme olie. Læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir, drys med salt og servér med rodfrugter og citron.