Fish ’n chips med kuller og rodfrugter
FISH ’N CHIPS MED KULLER OG RODFRUGTER
Personer
4
Arbejdstid
15 Min.
Ingredienser
-
1 kg blandede rodfrugter
-
2 spsk. olivenolie
-
225 g mel + ekstra mel til at vende fisk i
-
2 tsk. bagepulver
-
2 spsk. timian, finthakket
-
1 kold øl
-
1 l vegetabilsk olie til dybstegning
-
Salt og peber
-
Citron
Fremgangsmåde
Rens og skær rodfrugterne på langs i grove stykker, vend dem med olie, salt og peber. Bag i ovnen ved 220 grader i 30-40 minutter.
Bland mel med timian og bagepulver, og pisk øllet deri til en glat tyk dej.
Skær fisken i mindre stykker og vend dem i lidt ekstra mel og derefter i dejen.
Ryst noget af dejen af, inden fisken kommer ned i den varme olie. Steg fiskene i ca. 2-3 minutter, indtil de er gyldne og sprøde og flyder oven på den varme olie. Læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir, drys med salt og servér med rodfrugter og citron.