Grillet tunsalat med æg og små tomater
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
15 Min.
Tid
10 Min.
Denne grillet tunsalat med æg og små tomater er en simpel og velsmagende ret, der både er sund og mættende. Tunen grilles let og serveres sammen med hårdkogte æg og friske små tomater. Den friske smag af tomaterne sammen med den rige tun og de cremede æg gør denne salat til et perfekt valg til både frokost og middag. Du kan toppe salaten med lidt olivenolie, citronsaft og friske krydderurter som basilikum eller persille for ekstra smag.
ForfatterKystfisken

Ingredienser
-
2 tunsteaks
-
Citronpeber
-
Olie til pensling
-
2-3 små salathoder
-
Lidt blandede krydderurter, f.eks dild, brøndkarse, kørvel eller basilikum (bland efter preference!)
-
200 g små tomater
-
100 g oliven
-
4 æg
-
Balsamico
-
Salt og peber
-
Citron
Fremgangsmåde
Skyl, pluk og bland salat og krydderurter.
Skyl tomater og citron, og skær dem i halve/både.
Kog æggende smilende, ca 5-7 minutter. Del dem i halve.
Bland en marinade af de 3 dele olivenolie og 1 del balsamico, og smag til med salt og peber.
Pensl tunbøfferne med olie, og krydr med salt og citronpeber.
Grill dem et øjeblik på en meget varm grill, direkte på risten.
Vend salaten sammen forsigtigt i marinaden. Bryd den grillede tun i stykker og fordel den på salaten. Derefter læg de smilende æg på.
Pynt salaten med kryddergrønt og citronbåde, server gerne med godt brød!
Tip fra Kystfisken
Hvis du vil gøre retten endnu mere fyldig, kan du tilføje lidt avocado eller oliven til salaten.
Hvis du ønsker en lettere version, kan du erstatte æggene med en håndfuld grønne bladgrøntsager som spinat eller ruccola.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.