Nem fish n chips med kuller
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
45 Min.
Tid
15 Min.
Nem opskrift på den klassiske fish n chips med kuller og færdiglavet sauce tartare.
ForfatterKystfisken
Ingredienser
-
500 G. kullerfilet (Eller torsk)
-
200 G. hvedemel
-
½ tsk bagepulver
-
1 stk. salt
-
Sort friskkværnet peber
-
250 ML. koldt øl
-
1 L. fritureolie
-
4 store bagekartofler
-
Salt
-
Olie til stegning
-
Sauce tatare til fish n chips
Fish
Chips
Sauce Tartare
Fremgangsmåde
Fish
Skær kullerfileterne i passende stykker og dup dem tørre med køkkenrulle.
I en skål blandes hvedemel, bagepulver, salt og peber
Tilsæt langsoms det kolde øl og rør indtil dejen er glat og tyk. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter
Dyp fiskestykkerne i dejen, og sørg for, at de er godt dækkede.
Varm olien op til 180 °C. Fritér fiskestykkerne i små portioner i 4-5 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Chips
Skræl kartoflerne (eller behold skrællen på, hvis du foretrækker det). Skær dem i tykke stave.
Læg kartoffelstavene i koldt vand i mindst 30 minutter for at fjerne overskydende stivelse. Tør dem grundigt bagefter.
Varm olien op til omkring 130 °C i en dyb pande eller frituregryde. Fritér kartoflerne i 5-6 minutter, indtil de er møre, men uden farve. Tag dem op, og lad dem dryppe af.
Hæv olien til 180 °C, og fritér kartoflerne igen, indtil de er sprøde og gyldne. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt.
Sauce tartare
Prøv vores lækre færdigelavede sauce tartare. Nemmere bliver det ikke.
Servering
Anret fish & chips på en tallerken. Server med citronskiver og en god portion sauce tartare ved siden af.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.