Trend: Tre ud af fire danskere vil spise mere fisk

Danmark er nærmest omringet af kystlinje, og faktisk er der intet sted i landet, hvor man har mere end 52 km. til havet. Længden af de danske kyster udgør tilsammen mere end 8000 kilometer. Vi har hele året rundt den friskeste lækreste fisk lige i baghaven, og alligevel spiser vi ikke nok fra havet. 

Siden 2009 har Coop foretaget analyser af danskernes madvaner. Senest i 2017 og 2019 har fisk været et tema, og man fik her følgende målinger:

  • For næsten syv ud af ti er der fisk på middagsbordet sjældnere end 1 gang om ugen
  • Tre ud af fire danskere vil gerne spise mere fisk end de gør i dag
  • Nord for København får de 32% mere fisk til aftensmad end den gennemsnitlige dansker

I januar 2021 fik Danmark nye officielle kostråd med fokus på både sundhed og klima. Det ene af de 7 kostråd lyder på “Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk”. Hos Kystfisken er vi glade for den øget indsats. Vi sætter en ære i hver dag at gøre fisk både mere lækkert og mere tilgængeligt, sådan flere og flere på sigt kan nå den anbefalet mængde på 350 gram fisk om ugen.