Helstegt rødspætte
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
45 Min.
Tid
10 Min.

Ingredienser
-
4 stk. rødspætter
-
100 g rugmel
-
200 g smør
-
100 g mandler
-
50 g kapers
-
1 bundt dild
-
1 løg
-
2 stk. økologiske citroner
Fremgangsmåde
Skyl og rens fisken, hvor hovedet har siddet, og fjern evt. blod inde ved benet. Dette gøres nemt med en lille urtekniv.
Krydr hver side med salt og peber, og vend fisken i rugmel.
Steg fisken på en stor pande i neutralolie/smør.
Når fisken er ved at tage farve. tilsættes tern af koldt smør. Lad smørret bruse godt op, og steg videre i et par minutter. Vend fisken (vær sikker på, at den er flot og gylden, vend kun en gang).
Steg nu videre, mens du hele tiden “drypsteger” på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over fisken.
Drys lidt flagesalt, ristede mandler, kapers samt det brunede smør fra stegepanden over fisken.
Serveres med danske kartofler samt en grillet citron og masser af frisk dild.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.