Koldrøget laks med hvide asparges & sauce mousseline

Du skal bruge
4 personer

2 x Fanø Laks
2 bundt hvide asparges
6 æggeblommer
400 GR. smør
1 dl. hvidvin
1 citron
1 dl. fløde 38%
Salt og friskkværnet peber
Ærteskud og spirer

Sådan gør du
  1. Skyl de hvide asparges, og skær den nederste ende af. Skræl dem med en tyndskræller fra hovedet og ned mod enden. 
  2. Kom 3 cm vand i en høj pande, tilsæt lidt hvidvin, lidt smør og salt. Tilsæt de hvide asparges og lad små simre på middelvarme i et par min. Tag dem af og gril dem herefter 1 min. på en pande med lidt smør.
  3. Skær lakseskiverne ud i mindre skiver. Anret på tallerkener sammen med de hvide asparges

Sauce mousseline

  1. Smelt smørret i en gryde, ved lav varme. Vallen (det hvide fra smørret) flyder til bunds og det skal du ikke bruge. Det klarede smør flyder ovenpå - det hældes på en lille kande eller i et glas. Varm hvidvinen op i en ren gryde. Tag herefter gryden af varmen - tilsæt tilsæt æggeblommerne og pisk det hele godt sammen med et piskeris
  2. Sæt gryden tilbage på middel varme. Her er du vigtigt du pisker uden ophold, indtil massen får en cremet konsistens som en lækker mousse
  3. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen i en tynd stråle. Her er det stadig vigtigt du pisker uafbrudt. Pas på med for høj varme.
  4. Når du har en lækker mousse, så pisker du fløden i sammen med frisk citronsagt.
  5. Fordel saucen over den anrettede laks og de hvide asparges. Pynt med lidt grønt og du er klar til servering. 

Se vores udvalg til påsken her. (Bestillingsfrist er tirsdag d. 12. april kl. 11.00)


        Vores delikatesser

        TILMELD SMS BESKED

        Frisk fisk bestilles senest kl. 11.00 og leveres inden 17.30. Få dagens fangst præsenteret på SMS

        Tilmeld på linket her