KOLDRØGET LAKS MED HVIDE ASPARGES & SAUCE MOUSSELINE
Personer
4
Arbejdstid
15 Min.
Ingredienser
-
2 bundt hvide asparges
-
6 æggeblommer
-
400 gram smør
-
1 dl hvidvin
-
1 citron
-
1 dl fløde 38%
-
Salt og friskkværnet peber
-
Ærteskud og spirer
Fremgangsmåde
Skyl de hvide asparges, og skær den nederste ende af. Skræl dem med en tyndskræller fra hovedet og ned mod enden.
Kom 3 cm vand i en høj pande, tilsæt lidt hvidvin, lidt smør og salt. Tilsæt de hvide asparges og lad små simre på middelvarme i et par min. Tag dem af og gril dem herefter 1 min. på en pande med lidt smør.
Skær lakseskiverne ud i mindre skiver. Anret på tallerkener sammen med de hvide asparges.
Sauce mousseline
Smelt smørret i en gryde, ved lav varme. Vallen (det hvide fra smørret) flyder til bunds og det skal du ikke bruge. Det klarede smør flyder ovenpå - det hældes på en lille kande eller i et glas. Varm hvidvinen op i en ren gryde. Tag herefter gryden af varmen - tilsæt tilsæt æggeblommerne og pisk det hele godt sammen med et piskeris.
Sæt gryden tilbage på middel varme. Her er du vigtigt du pisker uden ophold, indtil massen får en cremet konsistens som en lækker mousse.
Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen i en tynd stråle. Her er det stadig vigtigt du pisker uafbrudt. Pas på med for høj varme.
Når du har en lækker mousse, så pisker du fløden i sammen med frisk citronsagt.
Fordel saucen over den anrettede laks og de hvide asparges. Pynt med lidt grønt og du er klar til servering.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.