Nytårstorsk
Anmeldt 5.0 stjerner
Kategori
Hovedret
Personer
4
Arbejdstid
15 Min.
Tid
15 Min.
Ingredienser
-
600-800 g torskefilet
-
salt og friskkværnet peber
-
40 g smør
-
50 g løg
-
2 dl hvidvin
-
3 dl fløde
-
1-2 spsk. dijonsennep
-
2 spsk. grov sennep
-
2 tsk sødning
-
evt citronsaft
-
salt og friskkværnet peber
-
8 vagtel eller 4 hønseæg
-
50 g syltede rødbeder
-
100g bacon i et helt stykke
Ingredienser (4 personer)
Sennepssauce
Tilbehør
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
opvarm ovnen til 200 grader og skær torsken i 4 lige store stykker. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og læg torsken i fadet og drys med salt og peber.
Læg en smørklat på hvert stykke fisk og bag torsken i 6-8 minutter, afhængig af udskæring og tykkelse.
Sennepssauce
Opvarm lidt smør i en gryde og sauter løgene til de er klare i farven
tilsæt hvidvin og lad det recudere ca 50% tilsæt derefter flæde og de to slags sennep og lad det koge op og tykne lidt. Smag saucen til med sødning, salt, peber og evt lidt citronsaft.
Tilbehør
Fyld vand i en lille gryde og lad det koge op og kom vagtel eller hønseæg i, kog ca 2,5-3 minutter for vagtelæl og 6-7 for hønseæg. Kom dem i koldt vand direkte efter kogning og anret efter ønske.
Skær bacon i små tern og steg dem sprøde på en pande. Skær rødbederne i små terne og anret tilbehøret med sauce og torsk - Velbekomme!




Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.