Stegt torsk med kål, kantareller og blanquette
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
1,5 Time
Tid
40 Min.
Ingredienser
-
Torske fileter
-
Ca. 300 g grønkål
-
200-250 g kantareller
-
200 g hønsefond
-
200 g smør
-
1 spsk. creme fraiche 38%
-
1 æg (3 i alt)
-
2 æggeblommer
-
Citronsaft
-
Kørvel eller dild
-
evt rød skovsyre
Fremgangsmåde
Torsk
Skær torsken til i loins/bøffer , så det kan rulles sammen til en pølse i film, salt torsken og rul den op i film og læg den herefter på køl i en times tid, salten sørger for at den holder formen som en “mørbrad”
Tag Torsken ud og fjern filmen
Skær torsken i stykker efter behov, og steg torsken på en rygende varm pande med lidt neutral olie, giv gerne torsken et tryk. så det får en god stegeskorpe.
Steg indtil fisken har skiftet farve halvvejs op. vend fisken og tag den af panden.
Læg torsken på køkkenrulle og lad den hvile i 5 minutter
Kål
Start med at skylle kålen og pluk bladene af stokken i mundrette størrelser
Steg kålen på en varm pande i neutral olie, bevæg ikke kålen for meget, men vend kålen engang i mellem
Giv kålen et drys salt og godt med peber
Tag kålen af og lig det på køkkenrullen papir
Kantareller
Rengør kantarellerne - enten børstes eller skylles de alt efter beskaffenhed.
Steg dem med høj varme i lidt olie, giv dem et drys salt og lad dem steget i kort tid - lig på køkkenrulle.
Blanquettesauce
Kog smør og fond op
i et bæger kommes æg, æggeblomme, citron og creme fraiche op i og blendes med en stavblender.
tilsæt i en tyk stråle fond og smør i mens du blender i bægeret.
hæld det tilbage i gryden og kog d et op i mens du blender med en stavblender eller pisker med piskeris
Saucen skal tykne, men kan skille - derfor er det vigtigt at den bare lige damper godt og at der røres godt
Smag saucen til med salt og citron evt lidt peber.
Servering
Server retten ved at lægge en torskeloin på en tallerken, hæld blanquette sauce henover, tilføj kålen i siderne og tilføj evt. lidt skovsyre og dild - retten serveres bedst med et dejligt glas hvidvin - velbekomme


Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.