Skindstegt kulmule med bløde løg

Du skal bruge
4 personer

600 g kulmulefilet med skind
3 spsk olivenolie
500 g små rødbeder
¼ bundt timian
2 spsk hvidvinseddike
800 g bagekartofler
2 porrer
50 g smør, koldt i tern
4 rødløg
Salt og peber

Sådan gør du
  1. Vask rødbederne godt og skær dem i ¼ med skræl på. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spsk olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter indtil de er møre.
  2. Skræl kartoflerne og rens porrerne. Skær i små stykker, og kog dem i ca. 20-25 min.
  3. Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret. Smag til med salt og peber.
  4. Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  5. Krydr fisken med salt og peber. Steg den på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca. 2-3 min. Vend fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter på panden.
  6. Servér med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos.

Anden egnet fisk: Mørksej