Gratinerede jomfruhummere
Personer
4
Arbejdstid
15 Min.
Ingredienser
-
15-20 stk. friske jomfruhummere
-
200 g usaltet smør
-
3 fed hvidløg
-
1 lille bundt frisk persille
-
1/2 bundt estragon
-
1 økologisk citron, saft og fintrevet skal
-
salt
Fremgangsmåde
Start med at sætte ovnen på 200°
Tilbered jomfruhummerne ved at klippe ned langs halen med en spids saks, og herefter på tværs. Træk den lille afklippede del af rygskjoldet af og kassér. Lad blot hoved og krop sidde på. Skær den lille sorte tarm ud af kødet med et lille snit i midten.
Pluk bladene fra persillekvistene og estragonen. Skyldes i koldt vand inden det hakkes fint.
Pisk nu det bløde smør med de hakkede urter, knust hvidløg, citronsaft, citronskal, samt salt og peber.
Kom bagepapir på en bageplade, og læg jomfruhummerne fladt herpå med ryggen opad. Krydr jomfruhummerkødet med lidt salt.
Smør et pænt lag kryddersmør på hver jomfruhummer. Bag jomfruhummerne i den varme ovn ca. 8 - 10 min. alt efter størrelse. Pas på: de ikke må blive overtilberedt.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.