Hjemmelavede Hummerbisque
Anmeldt 5.0 stjerner
Kategori
Bisque
Personer
4-6
Arbejdstid
10 Min.
Tid
60 Min.
Ingredienser
-
Skaller fra 1 kg jomfruhummere
-
2 spsk. olivenolie
-
1 dl cognac eller brandy
-
2 løg
-
3 gode gulerødder
-
½ selleri
-
1 fennikel
-
1 porre
-
1 hel hvidløg
-
3 spsk tomatpuré
-
4 dl hvidvin
-
4 dl vand eller fiskefond
-
1 kvist timian
-
2 laurbær
-
Et bundt dild
-
Ca 10 peberkorn
-
250 ml fløde
-
Salt og peber
-
Citron
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Orden alle grøntsager, skræl og skær i små stykker
Varm olie i en stor gryde og steg i 4-5 minutter sammen med jomfruhummerskallerne
Tilsæt cognac og flamber (På eget ansvar! - ikke under emhætten hvis der flamberes)
Lad alkoholen fordampe og tilsæt grøntsagerne, hvidvin og vand samt peber og krydderurter til gryden
Bring gryden i kog og lad fonden småkoge i 40 minutter - skum den af løbende for urenheder.
Tag suppen af og lad den trække uden varme i 15 minutter
Si suppen / fonden gennem en fin sigte og kasér skaller og grøntsager.
Tilsæt fløde til og reducér til der er ca 1,5-2 liter.
Herefter kan suppen fryses ned i portioner og opbevares i op til 4 måneder.
Ved servering:
Pisk eller blend ca. en halv pakke smør i suppen inden servering og smag til med salt, peber og citron - Velbekomme!

Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.