Jomfruhummer med pocheret æg
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
20 Min.
Tid
15 Min.
Delikat og pivfrisk jomfruhummer serveret med cremet, pocheret æg. En elegant kombination af havets sødme og æggets silkebløde fylde. En raffineret ret, hvor hver bid smelter på tungen.
ForfatterKystfisken

Ingredienser
-
16 jomfruhummere
-
2 dl fiskefond
-
250 g smør til montering
-
1 bundt frisk kørvel
-
Lidt caviar eller stenbiderrogn
-
1 dl eddike
-
1 tsk. tørrede korianderfrø
-
4 æg
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Tilbered fiskefonden, og kog den kraftigt ind.
Monter den med koldt smør og finthakket kørvel umiddelbart før servering.
Varm ovnen op til 150 grader.
Pil jomfruhummerne, så der er kun halerne tilbage. Sørg for at få tarmen (den sorte streng) ud. Smør hummerne med olie, og krydr dem med salt og peber.
Kog op 1 liter vand op i en kasserolle. Tilsæt eddike, korianderfrø og salt. Slå æggene ud i hver sin kop, krydr med salt og peber, og hæld dem forsigtigt i den kogende lag. Læg låg over, og lad dem simre svagt i 3 minutter. Tag forsigtigt æggene op, og hold dem lune.
Bag hummerhalerne i ovnen i ca. 5 minutter.
Hæld saucen i bunden af en dyb tallerken, og anret æg og hummerhaler herpå.
Pynt med en lille smule caviar eller stenbiderrogn og lidt frisk kørvel.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.