Spættefilet med flødestuvet spinat
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
20 Min.
Tid
15 Min.
Ingredienser
-
4 fiske fileter (f.eks rødspætte)
-
500 - 600 g frisk spinat
-
3 - 5 dl piskefløde
-
Lime eller citron
-
Lidt bredbladet persille
-
Salt, peber og muskatnød
-
Smør
Fremgangsmåde
Klargør spinaten, dvs. fjern de grove stilke, sorter visne blade fra, skyl i rigeligtvand, og lad spinaten dryppe af.
Fold fiskefileterne, og ovnbag eller pocher dem.
Smelt smør i en stor gryde eller dyb pande, det må ikke blive brunt. Sauter spinaten heri, tilsæt piskefløden samt salt, peber og friskrevet muskatnød.
Lad fløden koge op, og jævn stuvningen med saften fra en citron - syren i citronen får fløden til at tykne. Lad stuvningen koge ind til passende konsistens.
Anret stuvningen på tallerkener, læg den tilberedte fisk på, dekorer med citron og persille, og server med ovnbagte eller oliekogte kartofler.
Tip fra Kystfisken
Top med lime eller citron, evt. noget koriander eller persille!
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.