Dampet torsk i persillesauce med smørsauteret spinat
Personer
4
Arbejdstid
20 Min.
Ingredienser
-
600-700 g torskefilet
-
8 dl persillesauce
-
100 g frisk spinat
-
50 g smør
-
1 fed hvidløg
-
2 tomater
-
4 stilke bredbladet persille
-
4 dl neutral olie til fritering
-
Dildolie
-
1 bdt. bredbladet persille
-
1 l piskefløde
-
2 dl fiskefond
-
100 g smør
-
Citronsaft
-
Salt og peber
Dampet torsk
Persillesauce
Fremgangsmåde
Dampet torsk
Skær et kryds i toppen af tomaterne og kom disse i kogende vand i ca. 30 sekunder, således skindet let kan pilles af. Fjern kerne og skær tomatkødet i tern.
Torsken skæres i portionsstørrelser og dampes i en sauterepande med en smile vand ved og låg på. De skal have 2-3 minutter ved svag damp.
Den friske spinat sauteres i brusende smør med et fed hvidløg ved. Krydr med salt og peber.
De fire stilke bredbladet persille friteres i varm olie i ca. 1 minut. Placer den derefter på fedtsugende papir og drys med fint salt.
Læg den dampede torsk på en bund af spinat og pynt med tomaterne.
Server med persillesauce og dildolie. Pynt med friteret persille.
Persillesauce
Piskefløde og fiskefond koges op, hvorefter smør og persille blendes ud i saucen.
Det bedste er at hælde det hele op i en blender, og køre indtil en fin lysegrøn farve er opnået.
Saucen hældes tilbage i gryden og smages til med salt og peber samt citronsaft.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.