Dampet torsk i persillesauce med smørsauteret spinat

Du skal bruge
4 personer

600-700 GR. torskefilet
8 dl. persillesauce
100 GR. frisk spinat
50 GR. smør
1 fed hvidløg
2 tomater
4 stilke bredbladet persille
4 dl. neutral olie til fritering
Dildolie

Sådan gør du

  1. Skær et kryds i toppen af tomaterne og kom disse i kogende vand i ca. 30 sekunder, således skindet let kan pilles af. Fjern kerne og skær tomatkødet i tern.
  2. Torsken skæres i portionsstørrelser og dampes i en sauterepande med en smile vand ved og låg på. De skal have 2-3 minutter ved svag damp.
  3. Den friske spinat sauteres i brusende smør med et fed hvidløg ved. Krydr med salt og peber.
  4. De fire stilke bredbladet persille friteres i varm olie i ca. 1 minut. Placer den derefter på fedtsugende papir og drys med fint salt.
  5. Læg den dampede torsk på en bund af spinat og pynt med tomaterne.
  6. Server med persillesauce og dildolie. Pynt med friteret persille.