Jomfruhummer med grønne ærter
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
15 Min.
Tid
10 Min.
Kombinationen af det møre skaldyr og de sprøde, sødlige ærter skaber en let og forfriskende smagsoplevelse!
ForfatterKystfisken

Ingredienser
-
16 jomfruhummere
-
Olie til pensling
-
Salt og peber
-
2 dl sauce simple
-
2 tomater
-
500 g friske ærter eller 150 g fine frosne ærter
-
125 g smør
-
Lidt frisk kørvel til pynt
-
1 gulerod
-
1 stort løg
-
½ flaske tør hvidvin
-
Tørrede korianderfrø
-
Hel hvid peber
-
200 g smør til montering
Sauce simple
Fremgangsmåde
Pil jomfruhummerne, så der er kun halerne tilbage. Sørg for at få tarmen (den sorte streng) ud. Smør hummerne med olie, og krydr dem med salt og peber.
Varm ovnen op til 150 grader.
Tilbered sauce simple, skær tomater i både, og fjern kernerne.
Bælg de friske ærter, eller tø de frosne let op.
Kog saucen ind, og monter med koldt smør i små tern, tilsæt tomat og ærter, og smag til med salt og peber.
Bag hummerhalerne i ovnen i ca. 5 minutter, så de lige sætter sig uden at tage farve.
Fordel saucen i tallerkener, læg de varme hummere ovenpå, og pynt med lidt kørvel.
Sauce simple
Vask og skræl guleroden, og skær den i skiver.
Pil løget, og skær det i skiver.
Kom hvidvin, gulerod, løg og krydderier i en. kasserolle, og kog det langsomt ind til lidt under det halve.
Sigt saucen over i en anden gryde.
Skær det kolde smør i små tern, og monter saucen med det for helt lavt blus. Saucen må ikke koge efter, at smørret er kommet i, fordi den så vil skille.
Tip fra Kystfisken
Sauce simple er en alsidig og let sauce, der fremhæver den naturlige smag i mange typer fisk og skaldyr. Den passer perfekt til jomfruhummer med grønne ærter, hvor dens fine syre og lethed binder retten elegant sammen uden at overdøve råvarerne.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.