LASAGNE MED TORSK, APPELSIN, FENNIKEL OG SPINAT
Personer
4
Arbejdstid
20 Min.
Ingredienser
-
1 skalotteløg
-
1 hvidløgsfed
-
2 fennikler
-
2 usprøjtede appelsiner
-
2-3 kviste timian
-
1 spsk. smør
-
1 spsk. olivenolie
-
250 g frisk babyspinat
-
3 spsk. sorte oliven
-
1 pakke lasagneplader (200 g)
-
100 g friskrevet parmesan
-
1 bakke blandede salatblade
-
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger.
Riv fenniklerne i papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern.
Skyl appelsinerne, og riv skallen fint.
Hak timian. Svits løg, hvidløg og timian i smør og olie på en pande, uden at det tager farve.
Tilsæt fennikler, og steg et par minutter.
Kom spinaten på panden, og lad den falde sammen. Kog ind, til væden fordamper. Sluk for varmen, og vend det hele rundt med appelsinskal og hakkede oliven.
Ricotta-creme: Rør ricotta, fløde og æg sammen. (500 g ricotta, 1 dl fløde, 2 æg)
Skær torsken i lange, smalle stykker, og læg dem i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag spinat og fennikel ovenpå, herefter et lag af ricotta-cremen og til sidst et lag lasagneplader.
Gentag proceduren, og afslut med et lag parmesan.
Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
Servér med salat dryppet med saft fra de 2 appelsiner, lidt olivenolie og et drys salt og peber.
Tip fra Kystfisken
Kilde: Femina
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.