Lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat

Du skal bruge
4 personer

800 g torskefilet
1 skalotteløg
1 hvidløgsfed
2 fennikler
2 usprøjtede appelsiner
2-3 kviste timian
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
250 g frisk babyspinat
3 spsk. sorte oliven
1 pakke lasagneplader (200 g)
100 g friskrevet parmesan
1 bakke blandede salatblade
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
  1. Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger.
  2. Riv fenniklerne i papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern.
  3. Skyl appelsinerne, og riv skallen fint.
  4. Hak timian. Svits løg, hvidløg og timian i smør og olie på en pande, uden at det tager farve.
  5. Tilsæt fennikler, og steg et par minutter.
  6. Kom spinaten på panden, og lad den falde sammen. Kog ind, til væden fordamper. Sluk for varmen, og vend det hele rundt med appelsinskal og hakkede oliven.
  7. Ricotta-creme: Rør ricotta, fløde og æg sammen.
  8. Skær torsken i lange, smalle stykker, og læg dem i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag spinat og fennikel ovenpå, herefter et lag af ricotta-cremen og til sidst et lag lasagneplader.
  9. Gentag proceduren, og afslut med et lag parmesan.
  10. Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
  11. Servér med salat dryppet med saft fra de 2 appelsiner, lidt olivenolie og et drys salt og peber.

Kilde: Femina

    TILMELD SMS BESKED

    Frisk fisk bestilles senest kl. 11.00 og leveres inden 17.30. Få dagens fangst præsenteret på SMS

    Tilmeld på linket her