Pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche
Personer
4
Arbejdstid
45 Min.
Ingredienser
-
200 g stenbiderrogn
-
2 spsk. rødløg
-
300 g creme fraiche 18%
-
2 bakke karse
-
Salt, friskkværnet peber og lidt sukker
-
6 dl lunken vand
-
1 tsk. havsalt
-
30 g økologisk gær
-
2 nip sukker
-
700 g Tipo 00
-
300 g durum
-
4 spsk olivenolie
STENBIDERROGN
PIZZADEJ
Fremgangsmåde
PIZZADEJ
Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker og lad trække i 5 min.
Tilsæt mel, salt og olivenolie.
Hvis du har en røremaskine, så lader du gen køre i 10-12 minutter til den er glat og elastisk.
Lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer (den skal være dobbelt størrelse).
Slå dejen ud og form to pizzaboller. Lad hæve i 20 min.
STENBIDERROGN
Hvis du har en grill og bagesten, så varmer du den op til højest mulige temperatur, min var 350 grader.
Smag stenbiderrognen til med salt, peber og sukker.
Skær rødløg i helt tynde skiver.
Rul dejen ud og lav den så rund som muligt.
Start med 2-3 spsk. creme fraiche på bunden. Fordel så rødløg og slut af med nogle gode ekstra klatter creme fraiche rundt omkring.
Læg pizzaen i ovnen og bag den ca. 4-5 minutter – hold øje med bunden, den bliver lynhurtig færdig.
Når den er færdig, fordeler du stenbiderrogn og karse over den.
Slut evt. af med et drys salt og peber.
Tip fra Kystfisken
Opskrift: Madogmonopolet
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.