Stegt torsk med oliven
Anmeldt 5.0 stjerner

Ingredienser
-
2 torskefileter med skind (600 - 800 g i alt)
-
Salt og peber
-
1 portion sauce simple (se grundopskrift)
-
Lidt safran
-
100 g sorte oliven
-
Olie til stegning
-
1 gulerod
-
1 stor løg
-
½ flaske tør hvidvin
-
Tørrede korianderfrø
-
Hel hvid peber
-
200 g smør til montering
Sauce simple
Fremgangsmåde
Puds fileterne af, og del hver af dem i to stykker, rids skindsiden på tværs 2 - 3 gange. Krydr med salt og peber, og stil fileterne køligt i ca. én time.
Tilbered saucen, og kog den ind med lidt safran:
Steg fisken med skindsiden nedad i lidt olie i 5 - 6 minutter.
Anret en skefuld sauce på midten af tallerkenen, læg fisken på, og drys safrantråde og sorte oliven omkring.
Sauce simple
Vask og skræl 1 gulerod og en løg. Skær både guleroden og løgen i skiver.
Kom hvidvin, gulerod, løg og krydderier i en kasserolle, og kog det langsomt ind til lidt under det halve.
Sigt saucen over i en anden gryde.
Skær det kolde smør i små tern og montér saucen med det for helt lave blus.
Saucen må ikke koge efter, at smørret er kommet i, fordi den så vil skille.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.