Se eventuelt vejledning på vores youtubekanal: https://www.youtube.com/watch?v=3K1YeBWFSLQ
Hummerbisque med stegt jomfruhummer og dildolie
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4-6
Arbejdstid
90 Min.
Tid
45-60 Min.
Ingredienser
-
Skaller fra 1 kg jomfruhummere
-
2 spsk olivenolie
-
1 dl cognac eller brandy
-
2 løg
-
3 gode gulerødder
-
½ selleri
-
1 fennikel
-
1 porre (den hvide del)
-
1 hel hvidløg
-
3 spsk tomatpuré
-
4 dl hvidvin
-
4 dl vand eller fiskefond
-
1 kvist timian
-
2 laurbær
-
Et bundt dild
-
ca. 10 peberkorn
-
250 ml fløde
-
Salt & Peber
-
Citron
-
Jomfruhummere (evt dem hvor skallerne bruges til bisquen)
-
2dl + lidt neutral olie
-
Et stort bundt dild
-
Samme mængde babyspinat
Ingredienser hummerbisque
Øvrige inredienser
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Orden alle grøntsager, skræl og skær i små stykker
Varm olie i en stor gryde og rist jomfruhummerskallerne ved høj varme
Tilsæt tomatpuréen og steg i 4-5 minutter sammen med jomfruhummerskallerne
Tilsæt cognac og flamber (På eget ansvar! - ikke under emhætten hvis der flamberes)
Lad alkoholen fordampe og tilsæt grøntsagerne, hvidvin og vand samt peber og krydderurter til gryden
Bring gryden i kog og lad fonden småkoge i 40 minutter - skum den af løbende for urenheder.
Tag suppen af og lad den trække uden varme i 15 minutter
Si suppen / fonden gennem en fin sigte og kasér skaller og grøntsager
Tilsæt fløde til og reducér til der er ca 1,5-2 liter.
Herefter kan suppen fryses ned i portioner og opbevares i op til 4 måneder.
Pisk eller blend ca. en halv pakke smør i suppen inden servering
Smag til med salt, peber og citron.
Stegt jomfruhummer
Pil jomfruhummerne, og fjern den sorte tarm (Se video for reference)
Sæt dem på en pind
Gør en pande rugende varm og hæld en lille smule neutral olie på
Steg hummerne på ryggen ved høj varme. Tryk dem gerne mod panden
Når hummerne har skiftet farve halvvejs op på siden, vendes de og med det samme tages af panden over på køkkenrulle
Dildolie
Blend ingredienserne sammen i en blender, Dild, babyspinat og 2 dl neutralolie
Sigt gennem et etamin eller et kaffefilter
Olien kan fryses i små portioner og tages på, når der er behov. Den er også god at røre en mayonnaise på.
Anretning
På en tallerken, tilføj først jomfruhummerbisque
Dernæst de stegte jomfruhummere
Dryp så dildolien henover retten
Server eventuelt med nogle friske urter, brød og et dejligt glas hvidvin til - velbekomme



Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.