Ristet laks med revet parmesan og rå blomkål
RISTET LAKS MED REVET PARMESAN OG RÅ BLOMKÅL
Personer
4
Arbejdstid
30 Min.

Ingredienser
1 dl rugmel
1 tsk. smør
1 tsk. koldpresset raps-/olivenolie til stegning
1 tsk groft salt
Peber
1 blomkål (ca. 480 g), små buketter
1 dl kapers
1 citron, revet skal og saft
Peber
20 g parmesanost, revet
140 g fuldkornsris, koges uden salt efter anvisning på posen
2 lime, revet skal og saft
1 spsk. frisk mynte, groft plukket
1 spsk. persille, groft plukket
1 tsk. chili, fint hakket
35 g mandler, ristet 4 min. og hakket
1 tsk groft salt
Peber
Ristet laks
Revet parmesan og rå blomkål
Fuldkornsris med mandler
Fremgangsmåde
Revet parmesan og rå blomkål
Bland blomkål, kapers og saft og skal af citronen.
Smag til med peber, og vend til sidst reven parmesanost i.
Fuldkornsris med mandler
Kom de kogte ris i en skål.
Tilsæt limeskal og -saft, mynte, persille, chili, mandler, og bland det nænsomt.
Smag til med groft salt og peber inden servering.
Ristet laks
Vend laksestykkerne i rugmel.
Varm smør og olie op på en pande – lad det blive varmt uden at brænde på.
Steg fisken af på begge sider, ca. 2-3 minutter på hver side.
Krydr med groft salt og peber.