Ristet laks med revet parmesan og rå blomkål

Du skal bruge
4 personer

Ristet laks:
600 g laks i filet, delt i 4 lige store stykker
1 dl rugmel
1 tsk smør og 1 tsk koldpresset raps-/olivenolie til stegning
1 tsk groft salt
peber

Revet parmesan og rå blomkål:
1 blomkål (ca. 480 g), små buketter
1 dl kapers
1 citron, revet skal og saft
peber
20 g parmesanost, revet

Fuldkornsris med mandler:
140 g fuldkornsris, koges uden salt efter anvisning på posen
2 lime, revet skal og saft
1 spsk frisk mynte, groft plukket
1 spsk persille, groft plukket
1 tsk chili, fint hakket
35 g mandler, ristet 4 min. og hakket
1 tsk groft salt
peber

Sådan gør du

Revet parmesan og rå blomkål:

  1. Bland blomkål, kapers og saft og skal af citronen.
  2. Smag til med peber, og vend til sidst reven parmesanost i.

 

Fuldkornsris med mandler:

  1. Kom de kogte ris i en skål.
  2. Tilsæt limeskal og -saft, mynte, persille, chili, mandler, og bland det nænsomt.
  3. Smag til med groft salt og peber inden servering.

 

Ristet laks:

  1. Vend laksestykkerne i rugmel.
  2. Varm smør og olie op på en pande – lad det blive varmt uden at brænde på.
  3. Steg fisken af på begge sider, ca. 2-3 minutter på hver side.
  4. Krydr med groft salt og peber.

    TILMELD SMS BESKED

    Frisk fisk bestilles senest kl. 11.00 og leveres inden 17.30. Få dagens fangst præsenteret på SMS

    Tilmeld på linket her