Varmrøget laks fra grillen
Varmrøget julelaks på grillen
Anmeldt 5.0 stjerner
Læs fremgangsmåden nedenfor
Ingredienser
-
1 side fersk laks
-
500 g creme fraiche 18%
-
1 rødløg
-
½ bdt. dild
-
1 citron
-
½ bdt. kørvel
-
2 spsk. herbes de Provence
-
500 g blandede salatblade
Fremgangsmåde
Laksesiden krydres godt med herbes de Provence, salt, peber samt hakket dild og kørvel
Lad den trække i 15 minutters tid inden den skal på den varme grill
Tænd op i grillen – når kullene er klar, sættes en alubakke med røgesmuld ned oven på kullene
Læg risten på og placer laksen over den direkte varme i 20 minutter
Rør imens en lækker dressing af creme fraiche, citronsaft, hakket rødløg og krydderurter. Smag til med salt og peber.
Server laksen med ristet rugbrød, dressingen og salat.