LUKSUS SKALDYRSFAD
Personer
4
Arbejdstid
30-40 Min.
  Anretningen af et skaldyrsfad kan virke uoverskueligt, men faktisk er det ganske simpelt. Vi har valgt en sammensætning af 4 sommer klassikere, men kun fantasien sætter grænser for hvilke herligheder der skal pryde netop dit skaldyrsfad. Du finder Kystfiskens luksus skaldyrsfad her.
 
                      Ingredienser
- 
                
1000 g hele jomfruhummere 
- 
4 spsk. smør 
- 
2 fed hvidløg 
- 
                
1000 g krabbekløer 
- 
1 spsk. havsalt 
- 
1 citron 
- 
10 hele sorte peberkorn 
- 
½ bundt dild 
- 
                
12 stk. Gigasøsters fra Venø 
- 
                
1000 g blåmuslinger 
- 
1/2 knoldselleri 
- 
1/2 porre 
- 
2 gulerødder 
- 
2-3 skalotteløg 
- 
2 spsk. smør 
- 
1-2 del hvidvin 
- 
2 spsk persille 
Jomfruhummer
Krabbeklør
Østers
Blåmuslinger
Fremgangsmåde
Jomfruhummer
- Vi foretrækker en let tilberedning af de store flotte jomfruhummere på panden. Kom smør på panden, og pres hvidløget heri. 
- Lad smørret smelte, og kom jomfruhummerne op i smørret. Svits dem på begge sider, til de får den rigtige røde farve. 
Krabbeklør
- Krabbekløerne sættes over i en gryde dækket med vand. Tilsæt havsalt, citron, hel peber og hele dildsilke. 
- Bring vandet i kog, og skum kløerne af for hvidt skum. 
- Skru ned for varmen, og lad kløerne koge i 5-7 minutter. Herefter slukkes helt for varmen, og kløerne trækkes færdige i den varme kogelage i ca. 20 minutter. 
- Når kløerne er let afkølede, knuses de let med en hammer, så man kan komme ind til kødet med en gaffel. 
Østers
- Østers nydes rå med f.eks. citronsaft eller en lækker æble-vinaigrette. 
Blåmuslinger
- Skyl og børst muslingerne i koldt vand. Er de slået itu eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres. 
- Hak urter og grøntsager fint, og kom dem i en middelvarm grøde med smør. Sauter i et par minutter inden du skruer op for varmen og tilsætter de rensede muslinger. 
- Tilsæt også hvidvin, og lad dem dampe under låg i 5 minutter til de har åbnet sig. Lad dem herefter trække et par minutter. 
- Vend den hakkede persille i og krydr med salt og peber inden servering. 
Anretning
- Placer knust is i fadets bund. Anret muslingerne i en skål, og fordel de resterende lækkerier rundt i fadet efter smag og behag. 
- Pynt med grønne krydderurter og grillede citroner. Du kan med fordel servere med forskellige dips og selvfølgelig friskbagt brød. 
- Rigtig god fornøjelse!




Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.