Luksus skaldyrsfad
LUKSUS SKALDYRSFAD
Personer
4
Arbejdstid
30-40 Min.
Anretningen af et skaldyrsfad kan virke uoverskueligt, men faktisk er det ganske simpelt. Vi har valgt en sammensætning af 4 sommer klassikere, men kun fantasien sætter grænser for hvilke herligheder der skal pryde netop dit skaldyrsfad. Du finderKystfiskens luksus skaldyrsfad her.

Ingredienser
-
600 g hele jomfruhummere
4 spsk. smør
2 fed hvidløg
-
600 g krabbekløer
1 spsk. havsalt
1 citron
10 hele sorte peberkorn
½ bundt dild
-
600 g rosé crevette rejer
2 dl Creme fraiche
1 bundt purløg
-
1000 g blåmuslinger
1/2 knoldselleri
1/2 porre
2 gulerødder
2-3 skalotteløg
2 spsk. smør
1-2 del hvidvin
2 spsk persille
Jomfruhummer
Krabbeklør
Rose-rejer
Blåmuslinger
Fremgangsmåde
Jomfruhummer
Vi foretrækker en let tilberedning af de store flotte jomfruhummere på panden. Kom smør på panden, og pres hvidløget heri.
Lad smørret smelte, og kom jomfruhummerne op i smørret. Svits dem på begge sider, til de får den rigtige røde farve.
Krabbeklør
Krabbekløerne sættes over i en gryde dækket med vand. Tilsæt havsalt, citron, hel peber og hele dildsilke.
Bring vandet i kog, og skum kløerne af for hvidt skum.
Skru ned for varmen, og lad kløerne koge i 5-7 minutter. Herefter slukkes helt for varmen, og kløerne trækkes færdige i den varme kogelage i ca. 20 minutter.
Når kløerne er let afkølede, knuses de let med en hammer, så man kan komme ind til kødet med en gaffel.
Rose-rejer
Lad de forkogte rejer tø op inden du skyller dem og lader dem dryppe af i en sigte. Rejerne er herefter spiseklar.
Serveres med din yndlings dip, f.eks. creme fraiche, purløg, knust hvidløg, salt og peber.
Blåmuslinger
Skyl og børst muslingerne i koldt vand. Er de slået itu eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres.
Hak urter og grøntsager fint, og kom dem i en middelvarm grøde med smør. Sauter i et par minutter inden du skruer op for varmen og tilsætter de rensede muslinger.
Tilsæt også hvidvin, og lad dem dampe under låg i 5 minutter til de har åbnet sig. Lad dem herefter trække et par minutter.
Vend den hakkede persille i og krydr med salt og peber inden servering.
Anretning
Placer knust is i fadets bund. Anret muslingerne i en skål, og fordel de resterende lækkerier rundt i fadet efter smag og behag.
Pynt med grønne krydderurter og grillede citroner. Du kan med fordel servere med forskellige dips og selvfølgelig friskbagt brød.
- Rigtig god fornøjelse!