Luksus skaldyrsfad

Anretningen af et skaldyrsfad kan virke uoverskueligt, men faktisk er det ganske simpelt. Vi har valgt en sammensætning af 4 sommer klassikere, men kun fantasien sætter grænser for hvilke herligheder der skal pryde netop dit skaldyrsfad. Du finder Kystfiskens luksus skaldyrsfad her

4 personer
30-40 minutter

Jomfruhummer
Vi foretrækker en let tilberedning af de store flotte jomfruhummere på panden. Kom smør på panden, og pres hvidløget heri. Lad smørret smelte, og kom jomfruhummerne op i smørret. Svits dem på begge sider, til de får den rigtige røde farve.

  • 600 GR. hele jomfruhummere
  • 4 spsk smør
  • 2 fed hvidløg 

Krabbeklør
Krabbekløerne sættes over i en gryde dækket med vand. Tilsæt havsalt, citron, hel peber og hele dildsilke. Bring vandet i kog, og skum kløerne af for hvidt skum. Skru ned for varmen, og lad kløerne koge i 5-7 minutter. Herefter slukkes helt for varmen, og kløerne trækkes færdige i den varme kogelage i ca. 20 minutter.

Når kløerne er let afkølede, knuses de let med en hammer, så man kan komme ind til kødet med en gaffel.

  • 600 GR. krabbekløer
  • 1 spsk havsalt
  • 1 citron
  • 10 hele sorte peberkorn
  • ½ bundt dild

Rose-rejer
Lad de forkogte rejer tø op inden du skyller dem og lader dem dryppe af i en sigte. Rejerne er herefter spiseklar. Serveres med din yndlings dip, f.eks. creme fraiche, purløg, knust hvidløg, salt og peber.

  • 600 GR. Rosé crevette rejer
  • 2 dl. Creme fraiche
  • 1 bundt purløg 

Blåmuslinger
Skyl og børst muslingerne i koldt vand. Er de slået itu eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres.

Hak urter og grøntsager fint, og kom dem i en middelvarm grøde med smør. Sauter i et par minutter inden du skruer op for varmen og tilsætter de rensede muslinger.Tilsæt også hvidvin, og lad dem dampe under låg i 5 minutter til de har åbnet sig. Lad dem herefter trække et par minutter.

Vend den hakkede persille i og krydr med salt og peber inden servering.

  • 1000 GR. Blåmuslinger
  • 1/2 knoldselleri
  • 1/2 porre
  • 2 gulerødder
  • 2-3 skalotteløg
  • 2 spsk smør
  • 1-2 del hvidvin
  • 2 spsk persille

Anretning

Placer knust is i fadets bund. Anret muslingerne i en skål, og fordel de resterende lækkerier rundt i fadet efter smag og behag. Pynt med grønne krydderurter og grillede citroner. Du kan med fordel servere med forskellige dips og selvfølgelig friskbagt brød. 

Rigtig god fornøjelse!


Kystfisken skaldyrsfad