Ovnbagt laks
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
10 Min.
Tid
35 Min.

Ingredienser
-
1 kg blandede rodfrugter
-
2 spsk. olivenolie
-
Salt og peber
-
4 stk. laksefileter
-
2 stk. usprøjtede citroner
-
100 g feta
-
60 g mandler
-
¼ bdt. salvie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl elller skrub rodfrugterne og skær dem i mundrette tern.
Fordel ternene i et ovnfast fad, og vend dem med halvdelen af olien, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til ternene er møre.
Læg herefter laksestykkerne oven på rodfrugtternene.
Dryp resten af olien over laaksen, og krydr dem med salt og peber. Skær citronerne i tynde skiver, og fordel dem over laksen. Smuldr feta over feta, og drys med mandler.
Sæt dernæst fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, til laksen er tilbredt.
Tip fra Kystfisken
Server fadet direkte fra ovnen.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.