Dansk Stjerneskud
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
30 Min.
Tid
20 Min.
Ingredienser
-
4 skiver godt rugbrød
-
6-800 gram rødspættefilet (skærising, kuller eller lignende virker også)
-
Hvedemel
-
Panko rasp
-
1 æg
-
1 dl mælk
-
Salt og peber
-
Smør til stegning
-
4 rødspættefileter
-
1 dl hvidvin
-
2 dl vand
-
Et par peberkorn
-
Et skvæt citronsaft
-
Røget laks
-
150g rejer
-
Stenbidderrogn
-
1 bundt grønne asparges
-
Cherrytomater
-
Agurk
-
Krusbladet salat
-
Citron
-
Frisk dild
-
1 dl creme fraiche 18%
-
2 spsk. mayonnaise
-
Salt og peber
-
Paprika
Tillæg:
Den stegte filet:
Den dampede filet:
Topping:
Dressing:
Fremgangsmåde
Dressing
Rør ingredienserne sammen og stil på køl
Klargøring
Asparges skal dampes let i et par minutter i en gryde med lidt vand. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Klargør eventuelt toppings her også.
Dampede filet:
Rul 4 rødspættefileter sammen og hæft lukningen med en tandstik. Hæld hvidvin, vand citronsaft og peberkorn i en gryde. Bring væsken til kogepunktet, læg fiskerullerne i og damp dem under låg i ca 1. minut. Tag dem forsigtigt op og læg dem på køkkenrulle.
Stegte fileter:
Fremstil tre tallerkner hvorpå den første lægges mel, den anden lægges det sammenrørte æg og mælk, næste lægges panko rasp. Fileterne bliver først vendt i melet, derefter ægget og til sidst raspen og overføres til panden. Her skal de steges gyldne i rigeligt med smør på en varm pand og lægges på køkkenrulle.
Anretning
Rist brødet let, læg et salatblad på hver skive, derefter den stegte fisk, den dampede fisk, røget laks og rejer
Top med asparges, rogn, tomater, agurk, dild og en skive citron. Fordel dressingen over eller server ved siden af. Serveres bedst med et koldt glas hvidvin - velbekomme.



Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.