Hjemmelavet bløde tacos med ceviche af multe a la Oaxaca
Anmeldt 5.0 stjerner
Multen er en fast og delikat kystfisk, som man især fanger herhjemme i sommermånederne. Den har en mild smag og en god struktur, der gør den rigtig fin til retter, hvor fisken får lov at træde lidt frem.
I den her opskrift bliver multen skåret i tynde skiver og marineret i frisk lime, som både giver lidt syre og fremhæver smagen i fisken. Den bliver toppet med friske urter og lidt sprødt grønt og serveret i små tacos, som er nemme at gå til og smager dejligt friskt.
Det er en let og sommerlig ret, der passer godt som en lille forret eller en hyggelig frokost.
Velbekomme!

Ingredienser
-
400 g multefileter uden skind
-
1 dl friskpresset limesaft
-
1 tsk. salt
-
1 nip sukker
-
1 lille rødløg
-
½ bdt. purløg
-
Evt. friske urter eller spiselige blomster til pynt
-
1-2 spsk. olivenolie
-
300 g hvedemel
-
50 g fintmalet majsmel (kan erstattes af hvedemel)
-
1 tsk. salt
-
2 dl vand
-
2 spsk. olie
Ceviche af multe
Hjemmelavet bløde tacos
Fremgangsmåde
Skær multen i tynde skiver, og anret den på tallerkner.
Bland limesaft med salt og sukker, og rør, til det er opløst.
Pil rødløget og hak det fint. Snit purløg.
Dryp limesaften over fisken, top med rødløg og purløg samt evt. urter og blomster.
Dryp olivenolie over.
Fyld tacos med fisken og eksempelvis forårsløg, friséesalat, tomatsalsa, chilimayo, sriracha sauce samt lime og citronbåde.
Hjemmelavet bløde tacos
Bland de to slags mel og salt sammen og tilsæt vandet lidt efter lidt og dernæst olie.
Konsistensen skal være tør – men alligevel så dejen stadig kan bearbejdes på en måde, så den ikke smuldrer fra hinanden. Den må ikke klistre for meget.
Form ca. 10-12 små kugler af dejen og rul dem ud så tyndt som muligt.
Varm en pande godt op (uden fedtstof) og bag dem enkeltvis ca. 30-40 sekunder på hver side. Hold godt øje.
De skal blot lige skal tage farve og se ud til at være 'gennemstegte'. Pas på de ikke får for meget – så bliver de for sprøde og vil dermed knække.
Så vend dem af og til indtil de er tilberedte, men stadig bløde.
Efterhånden som de bliver bagt pakkes de ind i et viskestykke (ovenpå hinanden). Kondensen og varmen gør, at de forbliver varme og bløde.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.