Bagt hellefisk på Karl Johan svampe
Personer
4
Arbejdstid
20 Min.
.
Ingredienser
-
4 stilke timian
-
500 g Karl Johan svampe (eller lign., fx rørhatte)
-
Salt og peber
-
1 spsk. olivenolie
-
2 fed hvidløg
-
1 dl hvidvin
-
2 tsk. frisk citronsaft
-
Kogte kartofler og godt brød
Tilbehør
Fremgangsmåde
Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad eller i en bradepande med bagepapir. Drys blade af 1 kvist timian på fisken, og krydr med salt og peber.
Tag hatten af de to største svampe, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne taglagt ovenpå fisken. Dryp med en lille smule olivenolie.
Bag fisken 10 min. ved 225 grader.
Skær resten af svampene i 2 cm tykke skiver eller tern på 2x2 cm. Halvér hvidløgene. Varm 1 spsk olie op på en pande sammen med hvidløgene, uden at de bruner. Steg svampene i olien ved middelhøj varme i 3-4 min.
Tilsæt hvidvin, og lad svampene simre i 5 min. Tilsæt citronsaft samt blade fra resten af timiankvistene, og smag til med salt og peber.
Servér den bagte hellefisk med svamperagouten og kogte kartofler eller pasta.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.