Bagt hellefisk på karl johan svampe
Bagt hellefisk på Karl Johan svampe
Personer
4
Arbejdstid
20 Min.
.

Ingredienser
4 stilke timian
500 g Karl Johan svampe (eller lign., fx rørhatte)
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
2 tsk. frisk citronsaft
Kogte kartofler og godt brød
Tilbehør
Fremgangsmåde
Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad eller i en bradepande med bagepapir. Drys blade af 1 kvist timian på fisken, og krydr med salt og peber.
Tag hatten af de to største svampe, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne taglagt ovenpå fisken. Dryp med en lille smule olivenolie.
Bag fisken 10 min. ved 225 grader.
Skær resten af svampene i 2 cm tykke skiver eller tern på 2x2 cm. Halvér hvidløgene. Varm 1 spsk olie op på en pande sammen med hvidløgene, uden at de bruner. Steg svampene i olien ved middelhøj varme i 3-4 min.
Tilsæt hvidvin, og lad svampene simre i 5 min. Tilsæt citronsaft samt blade fra resten af timiankvistene, og smag til med salt og peber.
Servér den bagte hellefisk med svamperagouten og kogte kartofler eller pasta.