Pizza med jomfruhummer og grønne asparges
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4 peroner - 4 pizzaer
Arbejdstid
6 Timer
Tid
5-7 Min.
Ingredienser
-
200 g jomfruhummer haler
-
15-20 cherrytomater
-
1 bundt grønne asparges
-
Frisk basilikum
-
4 pakker frisk mozzarella
-
Parmesanost
-
Evt. Ramsløg
-
1 dåse tomatpuré
-
1 spsk. olivenolie
-
1 dl vand
-
1 spsk. balsamicoeddike
-
1 stk. sukker
-
2 tsk. oregano
-
Salt og peber
-
5 dl kold vand
-
25g gær
-
700g tipo 00 hvedemel
-
100 g surdejsmel (Kan erstattes med tipo 00)
-
3 tsk. havsalt
-
4 spsk. olivenolie
Fyld:
Tomassauce:
Pizza dej:
Fremgangsmåde
Puzzabunden:
Start i god tid med at lave pizzadejen, eftersom den skal hæve køligt i minimum fem timers tid.
Kom vand og gær i en skål, og rør det sammen. Vej melet af og bland med salt, og kom otte spsk. af melet over i vandet, og rør det godt sammen. Lad herefer fordejen stå i 10 minutter.
Kom resten af melet over i fordejen, sammen med 4 spsk. olivenolie. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Form dejen som en kugle, og lad det hæve i en tildækket skål et køligt sted minimum 5 timer.
Tomatsauce
Man skal aldrig undervurdere en god tomatsauce! Syre, sødme og salt er de elementer som en sauce skal give, for at fuldende pizzaen.
Varm olivenolie i en gryde og kom tomatpuré i gryden, rist tomatpurén af og kom vandet i gryden, tilsæt balsamicoeddike, sukker og oregano. Kog det sammen og smag til med salt og peber.
Del dejen ud i portioner a cirka 200 g stykket, rul portionerne ud i små kugler, og tryk dem flade. Lad dem efterhæve 15 minutter på køkkenbordet.
Pil hummerne mens de er rå og fjern tarmen.
Eter dejen har efterhævet i 15 minutter, kan den rulles ud til pizzabunde, kom tomatsauce, hummerhaler, grønne asparges og mozzarella på pizzaen.
Tilberedning
Varm ovnen eller grill på max, brug gerne en bagesten / pizzasten (Hvis muligt en pizzaovn)
Kom pizzaen i ovnen og bag til dejen får farve cirka 5-7 minutter alt efter hvor meget varme der er på. Top pizzaen med friske tomater, revet parmesan, frisk basilikum eller ramsløgsblade - velbekomme!



Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.