Rødspættefilet med ratatoille
Anmeldt 5.0 stjerner
Personer
4
Arbejdstid
15 Min.
Tid
15 Min.
Saftig og sprødstegt rødspættefilet serveret med en farverig og smagfuld ratatouille af friske grøntsager som aubergine, squash, tomater og peberfrugt. En klassisk fiskeret med et moderne twist, hvor de lette middelhavstoner fra ratatouillen komplimenterer den milde smag af rødspætten. Perfekt som en let og sund hverdagsret eller som del af en elegant middag.
ForfatterKystfisken

Ingredienser
-
4 rødspættefileter
-
4-6 store tomater
-
1-2 courgetter
-
2 store løg
-
1-2 fed hvidløg
-
1 usprøjtet citron
-
Persille
-
Salt og peber
-
Olivenolie
Fremgangsmåde
Skyl tomater og courgetter, og skær dem i skiver.
Skyl citronen, og striml eller riv skallen.
Skyl og hak persillen.
Pil og hak hvidløget fint.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
Sauter løgene i rigeligt olivenolie, til de er helt klare, de må ikke tage farve.
Krydr løgene med hvidløg, salt og peber, og fyld blandingen i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag af tomat- og courgetteskiver herpå. Dryp med lidt olivenolie.
Sæt fadet i ovnen, og bag i ca. 15 minutter.
Fold de dobbelte fiskefileter, læg dem på tomat- courgetteblandingen, og bag i yderligere ca. 10 minutter.
Drys med persille og citronskal, og sæt fadet på bordet.
Server med grov kartoffelmos og/eller brød.
Tip fra Kystfisken
En let, sund og lækker fiskeret med inspiration fra Middelhavet.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.