Sommersalat med grillede jomfruhummerhaler
Personer
4
Ingredienser
-
500 g. pillede jomfruhummerhaler
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg
-
2 duske persille
-
Salt og peber
-
1 lille spidskål
-
1 forårsløg
-
1 håndfuld slikærter
-
5 cherrytomater (gerne flerfarvede)
-
2 stilke dild
-
3 spsk. syltede rødløg
-
2 tsk. sort sesam
-
4 spsk. olivenolie
-
2 spsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
-
1 spsk. honning
-
2 tsk. dijonsennep
-
Flagesalt og peber
Jomfruhummer
Salat
Vinaigrette
Fremgangsmåde
Jomfruhummerhaler
Læg jomfruhummerne i et smurt fad, som tåler at komme på grillen.
Fordel smør og hakket persille over, og krydr med salt og peber.
Steg jomfruhummerne under grillens låg i 5-8 min.
Tag dem af varmen, og lad dem hvile et par minutter, inden de anrettes i salaten.
Salat
Skær spidskålen meget fint og læg en stor håndfuld i bunden af et fad.
Snit forårsløg fint og halver tomaterne. Fordel forårsløg, slikærter, tomater og rødløg ovenpå spidskålen.
Top med frisk dild og drys med sort sesam.
Vinaigrette
Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Alternativt kan det rystes sammen i et glas med låg.
Hæld en tilpas mængde vinaigrette udover salaten.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.