Sommersalat med grillede jomfruhummerhaler

Du skal bruge

500 g. pillede jomfruhummerhaler
3 spsk. olie
2 fed hvidløg
2 duske persille
Salt og peber

SALAT:
1 lille spidskål
1 forårsløg
1 håndfuld slikærter
5 cherrytomater (gerne flerfarvede)
2 stilke dild
3 spsk. syltede rødløg
2 tsk. sort sesam

VINAIGRETTE:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
1 spsk. honning
2 tsk. dijonsennep
Flagesalt og peber

Sådan gør du

Jomfruhummerhaler:

  1. Læg jomfruhummerne i et smurt fad, som tåler at komme på grillen.
  2. Fordel smør og hakket persille over, og krydr med salt og peber.
  3. Steg jomfruhummerne under grillens låg i 5-8 min.
  4. Tag dem af varmen, og lad dem hvile et par minutter, inden de anrettes i salaten
Salat:
  1. Skær spidskålen meget fint og læg en stor håndfuld i bunden af et fad.
  2. Snit forårsløg fint og halver tomaterne. Fordel forårsløg, slikærter, tomater og rødløg ovenpå spidskålen.
  3. Top med frisk dild og drys med sort sesam.

Vinaigrette:

  1. Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Alternativt kan det rystes sammen i et glas med låg.

  2.  

    Hæld en tilpas mængde vinaigrette udover salaten.

Vores delikatesser

TILMELD SMS BESKED

Få dagens fangst præsenteret på SMS når det passer dig.

Tilmeld på linket her