Sommersalat med grillede jomfruhummerhaler
Personer
4
 
                      Ingredienser
- 
                
500 g. pillede jomfruhummerhaler 
- 
3 spsk. olie 
- 
2 fed hvidløg 
- 
2 duske persille 
- 
Salt og peber 
- 
1 lille spidskål 
- 
1 forårsløg 
- 
1 håndfuld slikærter 
- 
5 cherrytomater (gerne flerfarvede) 
- 
2 stilke dild 
- 
3 spsk. syltede rødløg 
- 
2 tsk. sort sesam 
- 
4 spsk. olivenolie 
- 
2 spsk. æblecidereddike (eller citronsaft) 
- 
1 spsk. honning 
- 
2 tsk. dijonsennep 
- 
Flagesalt og peber 
Jomfruhummer
Salat
Vinaigrette
Fremgangsmåde
Jomfruhummerhaler
- Læg jomfruhummerne i et smurt fad, som tåler at komme på grillen. 
- Fordel smør og hakket persille over, og krydr med salt og peber. 
- Steg jomfruhummerne under grillens låg i 5-8 min. 
- Tag dem af varmen, og lad dem hvile et par minutter, inden de anrettes i salaten. 
Salat
- Skær spidskålen meget fint og læg en stor håndfuld i bunden af et fad. 
- Snit forårsløg fint og halver tomaterne. Fordel forårsløg, slikærter, tomater og rødløg ovenpå spidskålen. 
- Top med frisk dild og drys med sort sesam. 
Vinaigrette
- Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Alternativt kan det rystes sammen i et glas med låg. 
- Hæld en tilpas mængde vinaigrette udover salaten. 




Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.